Uusi arkikuntoutuskoulutus täydentämään kotikuntoutuksen koulutusvalikoimaa

Kansainvälisen arkikuntoutusverkoston kokouksessa 20.5.2021 esiteltiin uusimpia tutkimuksia arkikuntoutuksesta (=reablement). Tilaisuus oli antoisa ja sain taas uusia näkökulmia tuleviin arkikuntoutuskoulutuksiin. Oli myös ilo havaita, että arkikuntoutusta ja siihen liittyvää tutkimusta toteutetaan jo yhdessätoista maassa. Uusimpina tulokkaina tutkimusverkostoon ovat Suomi ja Irlanti!

Tiedätkö sinä jo mitä arkikuntoutus tarkoittaa ja miten se eroaa muista kotikuntoutusmuodoista? Entä tiedätkö, miten arkikuntoutus organisoidaan tai miten sitä toteutetaan käytännössä? Tarjoamme kollegoidemme kanssa arkikuntoutukseen liittyviä koulutuskokonaisuuksia ammattilaisille ja aiheista kiinnostuneille. Toteutamme kaksi koulutuskokonaisuutta yhteistyössä Profession kanssa. 

Ensimmäinen koulutuskokonaisuus, jonka toteutamme emeritusprofessori Jaakko Valvanteen kanssa, keskittyy kotikuntoutuksen kehittämiseen ja organisointiin. Koulutus on suunnattu erityisesti esimiehille ja kehittämistehtävissä toimiville ammattilaisille. 

https://professio.fi/product/asiakaslahtoinen-ja-vaikuttava-kotikuntoutus-koulutus/

Toisen koulutuskokonaisuuden toteutamme yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun toimintaterapian lehtorin Mari Kantasen sekä Kuntoutussäätiön psykologin ja psykoterapeutin Leena Boltarin kanssa. Tämä uusi koulutuskokonaisuus keskittyy arkikuntoutuksen keinoihin sekä käytännön toteutukseen ja koulutus on suunnattu erityisesti kotikuntoutuksen parissa työskenteleville ammattilaisille.

https://professio.fi/product/vaikuttavampaa-kotikuntoutusta-arkikuntoutuksen-keinoilla-copm-ja-motivoivan-haastattelun-menetelmat/

Norjassa arkikuntoutuskoulutus on ollut jo vuosia osa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten peruskoulutusta, mutta meillä on siihen vielä vähän matkaa. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä liikkeelle.

Lämpimästi tervetuloa oppimaan ja kehittämään Suomen kotikuntoutusta kanssamme!

 

Satu Niskanen

Väitöskirjatutkija, TtM, toimintaterapeutti

Toimitusjohtaja

Voimin Oy

satu.niskanen@voimin.fi

 

Jaa artikkeli