Arkikuntoutus-asiantuntijapalvelut

Kunnille, yrityksille, järjestöille ja oppilaitoksille Suomessa

Vanhuspalvelulaki velvoittaa kuntia tukemaan ikääntyvän väestön toimintakykyä. Tutkimukset osoittavat arkikuntoutuksen tukevan toimintakykyä sekä elämänlaatua paremmin kuin nykyinen kotihoidon ja kuntoutuksen toimintatapa. Arkikuntoutusta on toteutettu muissa pohjoismaissa jo vuosia hyvin tuloksin. Arkikuntoutus on yhteiskunnalle edullisempaa tai enintään saman hintaista kuin nykymalli, mutta tuottaa enemmän hyvinvointia ikääntyneille. Arkikuntoutus vähentää kotihoidon palvelujen tarvetta ja kohentaa työntekjiöiden työtyytyväisyyttä. 

”Koen, että arkikuntoutus on se oika tapa tehdä vanhustyötä.” 

-Hoitaja

Suomen ensimmäinen arkikuntoutuspalveluihin erikoistunut yritys Voimin Oy tarjoaa koulutuspaketteja, luentoja ja tukea kuntien, yritysten ja yhteisöjen arkikuntoutuspalvelujen suunnitteluun ja toteuttamiseen kaikkialla Suomessa. Meillä on Suomen paras asiantuntemus arkikuntoutuksesta, joka perustuu väitöskirjatutkimukseen, koulutuksiin, pohjoismaiseen yhteistyöhön sekä käytännön työkokemukseen. 

 

Kokovartalokuva 26.3.2018

Esitykset ja luennot

Voimin Oy tarjoaa mielenkiintoisia, innostavia ja tärkeitä asiantuntijapuheenvuoroja muun muassa seuraavista aiheista: Mitä arkikuntoutus on? Miksi arkikuntoutus on kustannus-vaikuttavampaa kuin tavanomainen kotihoito ja kuntoutus? Mikä on toimintaterapeutin rooli arkikuntoutuksessa? Miten voimme toteuttaa arkikuntoutusta omassa työssämme?

  • Esityksen kesto 20 min–60 min
  • Sisältää julkaistavat luentokalvot

Koulutukset julkisen, kolmannen ja yksityisen sektorin henkilökunnalle

Voimin Oy toteuttaa kuntien ja vanhustyön ammattilaisille sekä aiheesta kiinnostuneille vapaaehtoisille, opiskelijoille ja yrityksille suunnattuja koulutuksia, joissa perehdytään arkikuntoutukseen, sen toimintatapoihin ja tavoitteisiin kiinnostavien luentojen ja käytännönläheisten workshoppien avulla.

  • Luento ja luentomateriaali (2 x 1 h)
  • Workshop- työskentelyä (2 x 2 h)
  • Työskentely voidaan jakaa yhdelle tai useammalle päivälle.

Tarjoamme arkikuntoutuspalveluja julkisen ja kolmannen sektorin toimijoille, yrityksille sekä yksityisille asiakkaille Pirkanmaalla.